{jcomments off}

August 11

De laatste dag. Eerst maar een stevig ontbijt in het hotel. Hoewel? In een kamertje staan een paar tafeltjes met op een wat croissantjes en verpakte koeken. En er is koffie. Maar dat is het dan ook. Je ziet iedereen aanwezig genieten. Toch maar iets naar binnen gewerkt. Wat is het plan voor deze ochtend? Om 2 uur worden we door een taxi opgehaald om naar het vliegveld te gaan. Dus we hebben nog wel een paar uur. Het idee is om met een Uber de Golden Gate over te steken en even aan de andere kant te gaan kijken. Als je in San Francisco bent moet je wel de Golden Gate over. We besluiten ook om daarna het Walt Disney museum in het Presidio te gaan bezoeken. We hebben al snel een Uber voor de deur staan. De chauffeur vindt het geen probleem om ons eerst naar de overkant te brengen, even te wachten en daarna naar het Walt Disney museum. Er is uiteraard weer mist maar toch kunnen we de brug redelijk zien.

Eenmaal aan de andere kant gaan we de auto uit en naar het uitkijkpunt.

Wat is het koud. Na 5 minuten hebben we het wel gezien. Terug de auto in, weer de brug over. De Presidio is niet ver. Het is een soort park met een paar gebouwen. Een van deze gebouwen is het Walt Disney museum. Kaartjes gekocht en naar binnen. Het museum vertelt het levensverhaal van Walt Disney.

Uiteraard speelt daar zijn levenswerk een belangrijke rol in maar zijn leven wordt beschreven vanaf zijn geboorte tot aan zijn dood. aardig is om te zien welk werk hij allemaal heeft gemaakt door de tijd heen.

Het vroege werk, zelf nog voor Steamboat Willey, zijn werk maar ook het leven in de oorlog,

tot aan zijn ideeen om pretparken op te zetten.

Aan het eind van de tocht door het museum staat een grote maquette van zijn idee voor Disneyland. Op deze maquette is het latere Disneyland Californie gebaseerd.

 

Als laatste wordt aandacht besteed aan zijn overlijden in 1966. Hij is maar 65 geworden.

Best een hele leuke expositie en zeker de moeite waard om te bezoeken als je in San Francisco bent.

Aan het einde van onze tocht langs het leven van Walt besluiten we in het restaurant van het museum een hapje te eten. Ze hebben beste lekkere broodjes. Heerlijk na het teleurstellende ontbijt. Met een Uber gana we weer terug naar het hotel waar onze baggage staat. na even te hebben gewacht worden we opgepikt door onze bestelde taxi. De chauffeur is een ietwat vreemde man. Met een half uurtje zet hij ons op het vliegveld af. Koffers aan de hand en op naar de incheckbalie. Het is bijzonder stil op het vliegveld. Heerlijk. Eerst naar de United Airlines. Helaas worden onze reserveringen daar niet door de automaat (geen bemande balies meer). Even vragen. We moeten ook bij Lufthansa zijn. We vliegen tenslotte ook met United operated by Lufthansa. Kan dus. Echter bij Lufthansa lukt het ook niet. Even vragen. Nee, jullie moeten ook bij United zijn. Dus weer naar United. Werkt nog steeds niet. Andere mensen ondervinden hetzelfde probleem. Weer iemand van United vragen. Ze hebben geen idee. Wat nu? Systeem werkt niet. Ze gaan het melden. Kan dan niemand ons helpen? De ergenis neemt enigszins toe. Zeker als iemand van United vraagt waar we ons druk om maken. Olie op het vuur. Uiteindelijk komt er een dame met enig gezag vragen wat het probleem is. Weer uitgelegd. O. maar jullie moeten van de automaten gebruik maken. Ja ja, dat hebben al een paar keer geprobeerd. Zij ging het wel even proberen met een ticket van ons. En ja hoor, bij haar werkt wel. Raah. Maar goed we kunnen nu tenminste onze instapkaart aanmaken. Koffers afgegeven en naar de immer strenge controle. Het is een beetje onduidelijk welke rij we moeten nemen. Vijf van ons worden naar een rij gedirigeerd en Daphne moet eigenlijk naar een andere rij. Maar we horen bij elkaar dus ook Daphne bij ons. Handbagage moeten we op de band leggen. Niets open maken of laten zien. Geen riem af, geen zakken leeg, geen schoenen uit. Doorlopen. Lijkt wel of ze haast hebben maar het is rustig. Even later komen we in de wachtruimte. We hebben nog wel even een paar uur. Zitten dus en af en toe winkeltjes kijken. En wat later wat te eten halen. Uurtje of half zeven mogen we instappen. Wow, wel een Boeing 747, maar wel een oude. Lekker krap. Er is niet veel beenruimte. Vooral Bas, Daan en Wilma genieten vollop. Geen schermpjes in de stoelen. Ja, je kan via de onboard Wifi op een eigen device films kijken. Bas doet zijn best maar krijgt het niet voor elkaar. Zeker omdat je eerst een app moet downloaden die niet lekker werkt. Laat maar. Lezen, muziek, ogen dicht zonder te slapen. En dan nog de nacht in. Het wordt een lange vlucht naar de tussenstop in Frankfurt. Onderweg krijgen we eten maar niet een ieder roemt daarover. En terecht.

Maar goed, uiteindelijk landen we stram en vermoeid in Franfurt. Er uit, poosje wachten en dan het vliegtuig naar Schiphol. We zitten nu gelukkig iets ruimer. Met een uurtje landen we op Schiphol. Koffers opgehaald en naar de uitgang. We worden daar opgewacht door een paar familieleden van Daphne. Onze taxi staat echter al klaar en we laten Daphne achter bij haar familie en vertrekken naar Heemskerk. Eindelijk weer thuis. Zijn we blij?

Vorige