August 7

Castaic via Santa Barbara to Buellton – 117 miles by Hans Rosenmuller

Vandaag staat een bezoekje aan Santa Barbara op het programma. Behalve voor Loes en Daphne is Santa Barbara geen onbekende. Sommige van ons zijn hier zelfs 25 jaar geleden voor het eerst geweest.

In de ochtend het gebruikelijke ritueel. We worden wakker, staan op, toiletbezoek, ontbijten en douchen. De volgorde wil nog wel een keer afwijken maar uiteindelijk zijn we weer klaar voor het vertrek. Deze keer niet veel rijden. Eerst een stukje van even meer dan uur naar Santa Barbara en daarna nog drie kwartier naar onze volgende campground in Buellton. De selectie heeft weer plaatsgevonden in nauwe samenwerking met Google. Eerst hebben we gezocht naar een camping aan de kust maar die zijn allemaal onderdeel van de State Parcs en hebben geen voorzieningen en zijn bijna altijd bezet. Dus maar een campground een stukje van de kust af. We zijn net op weg als we zien dat er ergens brand is. Donkere wolken trekken door het dal waar we in rijden richting de kust. Er komt steeds meer rook. Totdat we er achter komen dat het geen rookwolken zijn maar gewoon laaghangende bewolking, donkere mist.

Dat voorspelt veel goeds. Het was al bekend dat het weer aan de kust niet best is. Bewolkt en een graad of 16. Gelukkig klaart het weer een beetje op zodra we de kust bereiken. In de buurt van Santa Barbara schijnt zelfs de zon en de temperatuur is aangenaam. Na enige moeite vinden we een geschikte parkeerplaats voor ons rijdend huis. De ervaringsdeskundigen zien dat er wel het een en ander veranderd is vergeleken met 9 jaar geleden. Niet zo vreemd, alles veranderd. Er is een hele nieuwe jachthaven bijgebouwd. Ziet er mooi uit. Er liggen heel veel boten. Vanuit deze jachthaven lopen we naar de boulevard die langs het strand loopt richting de pier.

 

Langs de boulevard staan allerlei kraampjes met heel veel ‘kunstvoorwerpen’, een soort braderie dus. Vol interesse lopen we langs de kraampjes, een enkeling spendeert wat dollars.

De pier is nog dezelfde. Ook mag men nog steeds tegen betaling met de auto de pier op rijden.

 

Blijft vreemd. Wij lopen de pier op. Naast pier wordt een kanorace gehouden.

Ingegeven door druk op de blaas of door dorstige kelen pakken we de eerste gelegenheid om wat te drinken en te toiletteren. Geen goedkoop koffiehuis, eerder beetje duur restaurant. Maar we kunnen daar een bakkie koffie drinken. De koffie is goed maar we hadden er wel iets bij willen hebben. Hebben ze dat? Gebak of zo. Voordat we het kunnen vragen worden we voorzien van warme scones of iets dergelijks. Lekker maar weinig. Een paar van ons lusten wel meer. De bedienster brengt ons de dessertkaart. Ziet er allemaal niet verkeerd uit. Niet goedkoop maar wat maakt uit. Een paar van ons bestellen iets zonder echt te weten wat. Wel wordt er bij een van de bestellingen vooraf vermeld dat het best groot is. Kan makkelijk gedeeld worden. Dan start het wachten. We krijgen nog een derde refill koffie en wachten verder. Op een gegeven ogenblik is het geduld op. We hebben ook maar beperkte tijd en moeten de pier nog verder verkennen. Net op het moment dat we er genoeg van hebben komen de bestelde items. Dat zijn nog eens toetjes.

Veel ijs. Erg lekker. Iedereen moet even proeven. Bas is bescheidener met een stukje cheesecake.

Uiteindelijk lukt het om lege schaaltjes achter te laten. Gauw betalen en weg. Op de pier komen we al snel bij het eerste winkeltje.

Er worden wat pins gekocht maar het meest belangrijke, het doel van de reis, een nieuwe sweater voor Wilma. Haar vorige, 9 jaar geleden gekocht, had het leven gelaten dus tijd voor een nieuwe. Daarna zijn nog verder de pier op gegaan en rondgekeken. We besloten om maar niet te gaan eten op de pier. We hadden Fish & Chips in gedachte maar het was aardig prijzig en we hadden niet zo’n honger. Dus over de pier terug en ook weer terug langs de boulevard. Daar werden nog wat dollars uit de zakken gehaald. Onder andere een bordje met een mooie spreuk en een jurk. En dan de camper weer in voor een kort stukje naar Buellton. Na zo’n drie kwartier komen we in Buellton aan. Eerst moeten er wat boodschappen gehaald worden. Het idee is om een dag in Buellton te blijven. Lekker een dagje ontspannen. Dus moet er voor 2 dagen eten gehaald worden. Maar bij sommige begint de maag ernstig te knorren. Dus eerst maar een burgertje of een stukje kip bij Arbys. Loes en Daan slaan deze keer over. Ze zitten nog een beetje vol van het ochtendtoetje. Nadat de boodschappen gehaald zijn gaan we naar de campground 4 minuten verderop. Mooie schone campground. Zodra we aangesloten zijn wordt de campground verkend waaronder het zwembad. Het weer is prima, niet te warm zodat we lekker buiten kunnen zitten. Bij aankomst had Bas in het winkeltje Yatzee gezien en de mogelijkheid geopperd om dit aan te schaffen. Zijn ouders besluiten om maar eens te gaan kijken in het winkeltje. Naast Yatzee worden ook een paar lekkere plaatselijke biertjes gescoord. Terug bij de camper dus gezellig met z’n allen Yahtzeeën.

Helaas wint de verkeerde en blijkt het een puur mazzelspel. Tegen de avond gaat de barbecue aan en eten we met z’n zessen lekker buiten.

De hamburgers zijn nog niet je van het maar door extra kneedwerk vallen ze niet meer zo uit elkaar. Sausje er bij en dan is het wel goed.

Vorige Volgende