{jcomments off}

August 6

Castaic to Six Flags Magic Mountain (Valencia) 7 miles heen en terug met Uber) door Bas

Castaic, CA – Vandaag was het dan eindelijk tijd voor Six Flags Magic Mountain - ‘The Coaster Capital of the World’. https://www.sixflags.com/magicmountain

Rond 9 uur arriveren wij bij onze bestemming. Het park opent haar poorten om 10 uur. Na een uur wachten in de brandende zon is het zover, het begin van onze dag vol rollercoasters!

Uiteraard had ik enig onderzoek voor het bezoek verricht. Hieruit bleek dat bepaalde achtbanen uitermate druk worden naarmate de dag vordert. Via bronnen op het internet werd al gauw duidelijk dat The New Revolution, een achtbaan waar gebruik wordt gemaakt van Virtual Reality, ontzettend druk zou zijn na de ochtend. Kortom, The New Revolution werd onze vuurdoop in Six Flags. Waar het concept leuk lijkt, faalde de technologie tijdens de rit. Het verhaal gaat dat je gedurende de rit in een helikopter vliegt verwikkeld in een heftig gevecht met aliens. Echter, Daphne en ik bleven op de thuisbasis en Daan en Loes ‘sneuvelden’ al na luttele seconden. Een veelbelovend concept, maar op dit moment biedt het een matige ervaring. Daarbij komt dat de achtbaan verouderd en niet bijzonder is en je begrijpt dat The New Revolution een 3 uit tien krijgt.
Wij vervolgden onze weg vol goede moed naar The Viper. Deze achtbaan is al wat ouder, maar kent desalniettemin de meeste keren ‘over-de-kop’. Gedurende de rit gaan wij maar liefst 8 keer ondersteboven. Echter, door de veroudering loopt de baan niet geheel soepel waardoor wij enigszins battered and bruised uitstappen: 6+.
Vervolgens is het de beurt aan een speciale coaster: X2. Enkele YouTube-filmpjes toonden al hoe spectaculair deze achtbaan zou zijn. Na ruim 45 minuten spanning opbouwen in de wachtrij waren wij aan de beurt. Het speciale element van deze rollercoaster is dat de zitplaatsen 360⁰ om hun as kunnen draaien. Daarnaast haalt de achtbaan een snelheid van 122 km/h! Voeg deze ingrediënten samen en er ontstaat een waanzinnige ride waarbij je niet meer wat onder en boven is. X2 bood zo’n unieke ervaring, dit had ik nog nooit meegemaakt! Een 9.
Al deze thrills maken wolvenkinderen hongerig, dus werd besloten om wat te gaan eten. Tijdens deze zoektocht liepen wij langs Full Throttle. Even werd er getwijfeld, maar anderhalf uur wachten was ons iets te enthousiast. Uiteindelijk kwamen wij terecht bij een relatief rustig restaurant waar wij fatsoenlijke sushi met fish & chips hadden gegeten. Met hernieuwde krachten werd het wel weer eens tijd voor een achtbaan. Next in line: GOLIATH!
De stalen Mega Coaster Goliath in Six Flags Magic Mountain is van een ander kaliber dan zijn naamgenoot in de polder. Helaas, het duurde nogal even voordat wij dit zelf konden ervaren. Normaal gesproken wordt er een wachttijd getoond bij de ingang. Echter, bij Goliath was dit niet het geval waardoor wij zonder weet een wachtrij van ruim anderhalf uur inwandelden. Achja, je moet er wat voor overhebben. Gelukkig maakte deze rit het helemaal goed. Met 72m en een snelheid van 137 km/h gierde de adrenaline door je lijf. Daarbij kwam nog een bijzonder moment waarin wij in een helix (soort spiraal) allemaal op een haar na niet out gingen. De G-krachten waren dermate groot dat het langzaamaan zwart werd voor onze ogen. Bizar! 8/10.
Hierna liepen wij naar het DC Comics gebied.

IMG 2507

Hiet staan 2 boegbeelden van het park staan: Lex Luthor’s Drop of Doom, een vrijeval toren van 120 meter hoog, en Superman: Escape from Krypton, een Reverse Freefal Coaster. De twee rides zijn al van ver buiten het park te bezichtigen gezien hun enorme hoogte. Eerst was het de beurt aan de Drop of Doom.

O-M-G! Ik heb weinig problemen met hoogtes, maar ook ik kreeg wel klamme handen toen deze ride zijn hoogste punt bereikte. Dan het wachten op de val… Ondanks het prachtige uitzicht, kan ik er maar weinig van genieten. Wanneer komt het moment da… 4 hoge gilletjes en zo’n 7 seconden later zijn wij weer beneden. Allen zijn wij vol adrenaline van de spanning, maar niet minder enthousiast! Als ik eraan denk dan kriebelt het alweer. Een 8 voor de val en een half erbij voor de suspense: 8,5.
Op weg naar Superman: Escape from Krypton passeerden wij Riddler’s Revenge.

Om logistieke redenen besloten wij deze achtbaan eerst te trotseren. Het is de hoogste en snelste staande achtbaan ter wereld. Ja, dat lees je goed, STAANDE achtbaan. Zoals het woord suggereert sta je gedurende deze ride. Ondanks de staande positie houdt dat niet in dat er geen loopings en dergelijke plaatsvinden. Sterker nog, de baan kent 6(!) inversies. De ervaring was speciaal en wederom een unicum voor ons, maar het spektakel lag lager dan bij andere achtbanen: zeventje.
Dan het moment waarop wij ons hadden verheugd: Superman. Na een pittige wandeling bergopwaarts sloten wij aan in de rij om te ontsnappen van de planeet Krypton.

Een klein halfuur wachten viel in verhouding reuze mee en wij namen plaats voorin de shuttle. Voorafgaand aan de ride hadden wij een kort gesprek met een medewerker.

Medewerker: “Are you ready?”
Wij: “Yeah!”
Medewerker: “Are you sure?!” 
Wij (ietwat nerveus): “Eh… Ye?”

Nog voordat wij ‘s’ hadden uitgesproken werden wij met ruim 160 km/h meer dan 100 meter de hoogte in gelanceerd. Na een moment van gewichtloosheid vielen wij terug naar de aarde. Ik schat dat 8 seconden na ons nerveuze antwoord wij weer vriendelijk werden begroet door dezelfde medewerker die na onze dolenthousiaste reacties een brede grijns op zijn gezicht had. Ondanks de korte duur was dit wel 1 van de hoogtepunten van de dag: 9- .Na onze bijzondere ervaring sjokten wij de reeds deels beklommen ‘Magic Mountain’ over. Inmiddels hadden wij het vrij heet en gezien de wachttijd bij Tatsu werd er besloten om wat te gaan eten. We kwamen terecht bij Sport Bar – Full Throttle. Op 50 TV schermen zagen wij de eerste beelden van de Olympische Spelen in Rio. Een smakelijk burgertje later begonnen wij aan het laatste deel van ons avontuur in Six Flags. Full Throttle was aan de beurt.
Kort na het aansluiten in de wachtrij, kreeg de achtbaan te kampen met mankementen. Echter, dit bleek in ons voordeel omdat een groot gedeelte van het publiek de wachtrij verliet. Plots stonden wij vrij vooraan. Uiteindelijk bleek het toch nog 45 minuten door het ontiegelijke trage personeel. Maar zoals vandaag vaker het geval was, deed een ritje in de achtbaan het snel vergeten. Zo gauw de laatste beugel was gecontroleerd werden wij gelanceerd in de grootste looping ter wereld. Vervolgens komen wij verderop tot stilstand waarna wij achteruit gelanceerd worden. Na een 3e lancering vooruit en nog een behoorlijk drop komt de ride tot een spectaculair einde: 8,5.
Er resteerde ons nog ‘maar’ 2 uur. Gelukkig viel de wachtrij voor Scream reuze mee. We konden zelfs meteen doorlopen en instappen. Het was een leuke baan, maar bood weinig in vergelijking met andere coasters. Een vijfje voor Scream. Daarna was het nog de beurt aan Green Lantern: First Flight, eens kijken of deze achtbaan ons kon verbazen. Het antwoord: NOU EN OF! Deze 2D gebouwde rollercoaster was weer iets van een ander niveau! Ik kan deze achtbaan niet beschrijven. Mijn advies: ga er een keer in. Of mocht je niet in Californië wonen, kijk dan even een filmpje op YouTube. Mijn favoriet: 9,5/10.

 


Tot slot was er tijd voor een laatste rit, op naar Tatsu dus. Daan en Loes verlieten Daphne en mij voor de ingang. Zij kozen X2 voor hun laatste ride, dus sloten Daphne en ik braaf aan in de wachtrij van Tatsu. Overigens bedroeg deze inmiddels minder dan 30 minuten. Tatsu gaat over de legende van een draak en geheel in stijl heb je het gevoel dat je vliegt. De achtbaan is vergelijkbaar met Manta in SeaWorld, wat betekent dat je hangt met je buik naar de grond. Wederom stelde de baan niet teleur, want was vonden wij het waanzinnig om in het donker door het park te vliegen. Meerdere inversies, wat erg apart is wanneer je ligt, en het riden vlak langs boomtoppen op hoge snelheid maakte deze achtbaan, maar ook de dag volledig af: 9/10.

 


Een dag van 10 a.m. tot 10 p.m. in Six Flags Magic Mountain is zelfs voor de jonge garde een zware opgave, dus bij thuiskomst was het na kort, maar uitermate enthousiast vertellen, tijd om ons heerlijke bedje in te duiken. Ondanks de drukte, hitte en het grotendeels ontbreken van thematisering is Six Flags Magic Mountain een park dat je als liefhebber van achtbanen zeker niet mag missen!

Vorige Volgende