Friday July 23

Vroeg opgestaan om te kijken of Bruce voor Bas en Jeffrey vissen op zee kon regelen. Bruce was er al en ging meteen aan het bellen. Het bleek in de kleine gemeenschap toch moeilijk om iets te vinden. E reguliere boten zaten al vol. Ook even naar een prijsindicatie gevraagd. Ging ongeveer $ 250 tot $ 300 kosten. Slik. Toch wel veel. Bruce bleef het proberen en we konden het beste om negen uur terugkomen. In de camper natuurlijk de discussie wel of niet doen. Hoop geld, maar we willen wel graag. Als de jongens niet gingen vissen moesten we dan nog wel blijven? Om even voor negen zagen we Bruce die net een captain met zijn boot had geregeld voor $ 250. Ze werden om half elf verwacht bij het dok in Third Street. De jongens waren blij en hadden het geld er graag voor over. Haasten dus. Broodjes maken, water, zonnebrand, petjes en geld. Om even voor half elf kwam de captain en de Bas en Jeffrey konden de zee op. Ik ging Wilma en Daan halen om te gaan ontbijten bij Annie’s. Deze gelegenheid staat bekend om het goede ontbijt. Annie’s bleek een ietwat eenvoudige eetgelegenheid met een rommelige keuken, een wat oudere ‘serveerster’ en een moeke in de keuken. We namen alle drie een drie eieren omelet met ham of bacon en kaas. De omelet was echt heerlijk. Ik kreeg er nog een onduidelijk wit maïspapje bij wat niet echt lekker was en dus heb laten staan.

Daarna zijn we nog maar eens een tocht over het eiland gaan maken. Daan had de tocht van gisteren niet meegemaakt.

Vervolgens nog wat gedronken. Wat boodschapjes gedaan en terug naar de campground. Daar beetje op internet gekeken, verhaaltje getypt, foto’s gekeken en gelezen. Om vier uur kwamen de jongens terug. Ze waren door de captain teruggebracht. Ze hadden heel erg genoten en nog veel gevangen ook. Een paar vissen hadden ze meegenomen en gingen ze schoonmaken op de campground. Eén vis hielden ze zelf voor op de BBQ en de andere gaven ze aan Bruce en zijn vrouw als dank voor het regelen van de boot. De jongens waren ook een beetje gekleurd. We hebben eerst nog met z’n allen naar een film gekeken voordat het etenstijd was. Deze keer wel BBQ maar deze keer niet zelf maar van Jerry’s Hillbilly Deluxe BBQ. Jerry staat bij de ingang van de campground met een kraam. Hij verkoopt maaltijden van de BBQ. Specialiteit zijn de slow smoked baby ribs. Het rook er erg lekker. ’s Middags nog een tijdje met Jerry gepraat. Jerry had sinds maart deze kraam hier op Cedar Key. Het liep aardig maar hij verwacht veel van het hoogseizoen wat in september begint. Op de kraam staat dat hij ribs, chicken, pork, hamburgers en hot dogs heeft. Het bleek dat alleen ribs en pulled pork te verkrijgen was. Maar als er meer op de kraam staat lijkt het interessanter. Jerry is erg goedlachs.

Wilma en Bas namen de pulled pork, de anderen de ribs. Het was zonder meer prima eten. De pulled pork was behoorlijk veel maar ook het halve rack ribs was voldoende. De colesla was ook best te eten. En dat voor een redelijke prijs. Na het eten kaarten, X-men, etc. Leuke dag geweest.

Vorige Volgende