Tuesday July 6

Het was ons aanbevolen om vroeg naar het park Island of Adventures te gaan. Hotelgasten mogen vanaf acht uur al naar binnen en naar de nieuwe Harry Potter attractie gaan. Dat bleek geen overbodige luxe. Kom ik zo op terug. Gevolg was dat we om half zeven op moesten, ontbijten en naar het park. Je moet er wat voor over hebben. Het verliep allemaal natuurlijk iets trager maar om kwart over acht waren we in het park. Het is maar 10 minuten lopen van het hotel naar het park. Meteen naar Harry Potter. Van veraf kan je Hogwarts al zien liggen. Er is een klein dorpje nagebouwd zoals je in de films kan zien. De Hogwarts Express ontbreekt ook niet en natuurlijk Hogwarts. Wel op een stuk kleinere schaal maar erg knap. De mannen zijn meteen naar de attractie gegaan in het kasteel. Er was al een lange rij maar dat bleek later peanuts. Na in een rij van 20 minuten gestaag gevorderd te zijn belandden we in een soort simulator zoals we nog niet hadden meegemaakt. En we hebben er al een paar meegemaakt. Zonder meer de moeite waard voor de liefhebbers. We hadden nog even het idee om rond te kijken in het dorpje maar dat bleek nauwelijks mogelijk. Voor de ingang van winkeltjes stonden dikke rijen! En het werd er steeds drukker omdat vanaf negen uur ook de niet-hotel mensen naar binnen mochten.

We zijn daarom naar de Duelling Dragons gegaan. Dat zijn twee achtbanen die door elkaar heen lopen. We zijn er maar in één geweest. Er is nog veel meer te doen. Op weg naar Jurassic Park kwamen we een lange rij tegen. Deze rij kronkelde zich door het halve park. Het bleek dus de rij te zijn voor toegang tot het Harry Potter dorpje. Vol ongeloof keken we naar de mensen die zeker nog uren moesten doorbrengen in deze oneindige rij. Leuk één attractie op een dag. Wij zijn verder gegaan met het bezoeken van allerlei rides. De Hulk (snel), Spiderman (bijzonder), Jurrasic Park (leuk), Dr. Doom (gewichtsloos) en nog meer. Speciaal was de wildwaterbaan. Zo’n grote tobbe zoals misschien bekend vaan de Efteling of Walibi. Er was wel enig verschil. Deze is veel heftiger. Het gevolg was dan ook dat we geheel verzopen waren. De eerste golf was al meteen raak. De auteur was meteen van de kale kruin tot in zijn schoenen door en door nat. Gelukkig bleef niemand gespaard. Behalve dan één dame die het avontuur met een dichtgesnoerde poncho aanging. Allemaal natuurlijk vreselijk om elkaar lachen als er iemand weer een lading water te verwerken kreeg. Na afloop alle zakken met nat geworden spullen geleegd. De temperatuur is echter zodanig dat het geen probleem is om een beetje nat te zijn. Maar in de airco ruimtes was het toch wel koud.

Een beetje nat

Een beetje nat.

Na gegeten te hebben (hamburgertje) nog een show gekeken en tenslotte Poseidons Fury. Erg leuk.

Superhelden

En ja, toen was het tijd. Om half drie lokale tijd speelde Nederland. De jongens wilden het toch wel graag zien. En we hadden het meeste wel gedaan. Dus terug. Dat  bleek geen misser. Met veel fris en een berg zoutjes gekeken in de lounge op de zevende verdieping. Af en toe werd er toch raar naar ons gekeken als we juichten bij een doelpunt van Oranje. Na de wedstrijd wilden Bas en Jeffrey gebruik maken van de fitness ruimte. Om in vorm te blijven hadden ze een programma meegekregen waarmee je een paar uur per dag zoet kan zijn. Dat gaat dus niet iedere dag lukken. ’s Avonds gegeten bij NBA. Lekkere baby ribs in een basketball ambiance. Daarna weer terug naar het hotel. De jongens zijn nog gaan zwemmen.

Vorige Volgende